Thuiswerken is top!

 

Het werkersmotto Eat, Sleep, Work, Repeat heeft er dit jaar een stukje bijgekregen: Connect (online). Met Eat, Sleep, Work, Connect, Repeat krijgen we voor contact de collega’s. Velen van ons werken sinds maart thuis en we doen er samen van alles aan om huis als kantoor te laten voelen. Hoe doe je dat goed én houd je werk- en eigen tijd gescheiden? De tips van de overheid vind je verderop in de tekst maar eigen creativiteit is het allerbest. Wil je weten hoe thuiswerken Top kan zijn? Lees dan zeker verder.

1. Start de dag samen

Spontane ontmoetingen bij het koffieapparaat op kantoor kunnen prima vanuit huis. Begin je dag met een korte videocall met je team; via Zoom, Google Meet of Whereby en ff bijpraten over gisteren, de nieuwe Netflix serie of favo game. Lastig? Dus gewoon doen, en je ziet vanzelf hoe makkelijk is het is.

2. Eat that frog

Ben je meteen productief in de ochtend? Thuiswerken is geweldig voor focus dus gebruik deze tijd en begin je dag met de belangrijkste to do’s: de Frogs. Het kunnen afvinken van zo’n lastige taak geeft je een super voldaan en energiek gevoel voor de rest van de dag!

3.Neem die welverdiende pauze en koffiebreak

Geen break nemen is verleidelijk, want je ziet het niemand anders doen. Zelf wel doen hoor! Strek ’s ochtends en ’s middags je benen, loop een rondje buiten, beweeg. Je concentratie en productiviteit krijgen er een enorme boost van, en je voelt je altijd beter. Plan ook een (online) koffiebreak met collega’s in, en houd contact met je collega’s.

4. Deel nieuws en maak grappen

Tijdens een ouderwetse offline kantoor dag deel je roddels, nieuwtjes over sport, gekke posts op Insta en Facebook…van alles. Dat kan spontaan online prima dus: doen. Ook grappen uithalen met collega’s blijft leuk, en het verrassingseffect is groot omdat letterlijk niemand het ziet ‘aankomen’. Zoek online voor inspiratie naar telefoongrappen, want die werken nu prima.

5. Richt je op positief, ander nieuws

Positief nieuws creëert een goed gevoel en betere fysieke weerstand, negatief nieuws het tegenovergestelde want het wakkert stresshormoon cortisol aan. Dus richt je op ander, prettig nieuws om te lezen en te delen. Kijk voor goed nieuws op Nu.nl of de Goednieuwskrant.nl.

6. Plan je dag goed en houd tijd over

Genoeg tools voor een goede planning van je werkdag beschikbaar, en waarschijnlijk werk je al met Trello, Asana of Wrike. Samenwerking en organisatie krijgen er een boost mee, en het zorgt voor mooi grafisch overzicht van je werk. Organiseer je het werk goed dan houd je ineens tijd over. Besteed die ‘extra tijd’ eens (blok het in je planningtool) aan persoonlijke ontwikkeling zoals assertiviteit, creativiteit, schrijfvaardigheid of presenteren. Iedereen wordt er beter van, en je werkgever heeft er vaak (onbenut) budget voor.

7. Relax samen met je collega’s

Online games zijn geweldig voor ontspanning en teambuilding. Via een site als Ludo kun je samen met je maatjes een spelletje ‘Weerwolven’ en dat kan hilarische situaties opleveren. Omdat online niet alles is plan je bijvoorbeeld met je team een paar keer per maand een fysiek spel in zoals karten, escape room of misschien zelfs een Mudmasters race. Geweldig voor de teamsfeer!

Bij Mens&IT werken we met én luisteren we graag naar IT-ers en opdrachtgevers, vooral omdat we zélf uit de IT komen. Onze Devops, Infra en Cloud specialisten willen graag prettig werken. Hoe werk jij het prettigst? Laat het ons weten via info@mens-en-it.nl.

De groeten van de mensen achter www.mens-en-it.nl

De groeten van de mensen achter
Daphne

Daphne

Danielle

Danielle