2 Jobs | 21 Resumes

Good Guys, Bad Guys

Mijn netwerk bestaat over het algemeen uit IT’ers en je hoeft Linkedin maar te openen en je leest veel cowboy verhalen over IT Recruiters. Jullie hebben gelijk, er zijn veel geldbeluste IT Recruiters, die jouw cv als hagel gebruiken, voor de quickwins gaan en niet schromen om tegen je te liegen. Sommige liegen nog als ze fluiten. Om maar niet te zwijgen over de spammende control-C – control-V Recruiter, met befaamde headliners a.k.a dooddoeners: ‘Leuk ik zie dat je met Javascript hebt gewerkt’ of ‘ Ik heb nog een leuke Java rol in Rotterdam’. Misschien nog wel erger als Architect een mail krijgen van een Recruiter, met de boodschap dat de klant op zoek is naar een Senior Systeembeheerder. Enfin je kent ze vast allemaal wel.

Maar goed, wie kent niet die IT’er die zijn examen uit zijn hoofd heeft geleerd, om die rits aan certificaten binnen te halen, en er in de praktijk eigenlijk geen reet van bakt. Of van die IT’ers die het gemunt hebben op een collega, om hem of haar met wat politiek ellebogenwerk het bedrijf uit te werken.  Of van die IT’ers met narcistische inslag: ‘mijn oplossing is het best!’. Enfin je kent ze vast allemaal.

Of die Accountmanager die een project heeft verkocht, dat technisch een onmogelijke opgave blijkt te zijn en waarvoor veel te weinig tijd is ingecalculeerd. Of die Accountmanager die altijd druk is met van alles, maar geen pepernoot verkoopt. Enfin je kent ze vast allemaal.

Moraal van het verhaal:

We zijn allemaal mensen in elke branche, in elke sector. In elke functie zijn er good guys and bad guys, maar gebruik die kam om te kammen en niet om te scheren. Dit is de wereld zoals die nu is. Alles wat je aandacht geeft groeit, zo is dat ook met ergernissen.

Mijn advies bij een spammende control-C – control-V Recruiter: Gebruik Control-Alt-Delete en ga lekker werken, de dag vieren of creëer iets moois waar je gelukkig van wordt.

Ben je bewust op zoek naar een samenwerking met een IT Recruiter, check dan via Linkedin welke gezamenlijke connecties jullie hebben en vraag naar ervaringen met die desbetreffende Recruiter. Werk met mensen die serieus zijn, oprechte aandacht hebben en doe onderzoek alvorens je een samenwerking aangaat. Neem je eigen verantwoordelijkheid en de wereld is een stuk mooier, want er zijn echt wel goede IT Recruiters, die een hoop kunnen en van toegevoegde waarde zijn voor jouw carrière! Ben je nieuwsgierig wie dat zijn? Neem dan gerust contact met mij op.

« »

One thought on “Good Guys, Bad Guys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by Two Dutch Guys l 2016